Poveștile lor de succes au început chiar aici.

Cum au aflat ceilalți despre Academie?

Ce i-a convins?

Din clip îi vei cunoaște pe câțiva dintre cei care au aflat despre Academie și au ales să vină la piscină.
Fiecare a avut propria sursă de informare și mai ales propria motivație.  Faptul că a mai fost o generație înaintea lor i-a făcut și mai încrezători.  Prima generație a început în 2014.
  • ”Oricum îmi doream să merg la facultate în Cluj. Academia era un bonus. Am intrat la Poli și am trecut de Piscină în luna august.” Vlad, anul 2, angajat după 8 luni la RodeApps.
  • ”Profa ne-a recomandat să mergem și cum eram mai mulți am încercat cu toții. În piscină am tras unii de alții, ne-am motivat reciproc”. – recunoaște Marius care a ales să urmeze cursurile de la FSEGA, Informatică economică, angajat după numai 10 luni.
  • Alina a făcut liceul de muzică și își dorea o formă de învățământ neconvențională. ”Știam de școala 42 din Franța, de pe internet și am început să caut ceva asemănător. Așa am dat peste ACADEMY+PLUS. Am crezut că nu o să trec de teste, dar am încercat.” - ea vine în continuare conștincioasă la Academie și lucrează pe proiecte împreună cu colegii din prima și a 2-a generație. De abia așteaptă să vadă cine va fi în Piscine. O vei recunoște după părul și unghile ei colorate.

Piscina = cea mai grea admitere din România

Cu siguranță o experiență unică pentru fiecare. 

Fiecare Piscină are parte de o diversitate care ajută la formarea elevilor.

Background-urile diverse, nivelul de experiență diferit și vârsta, sunt factori importanți care contribuie la o dezvoltare multilaterală a acestora.

”Nu se compară cu ce se întâmplă în Academie, unde e alta motivația, ai colegi care te ajută, cu care te poți sfătui”.

”A fost wow, a fost greu. Plecam de la job, stăteam până pe la 11-12. Dimineața o luam de la capăt, job, academie și asta timp de 26 de zile.” – mărturisește zâmbind Gabi.

”Cel mai bun regim de slăbit, dar mai ales cel mai bun regim pentru a te educa. Am învățat să privesc altfel lucrurile, timpul a căpătat noi dimensiuni, organizarea era cuvântul cheie pentru a reuși să faci cât mai multe într-o zi. Mai multe astfel de zile se transformă în obișnuință.” În cazul lui Andrei a fost puțin mai greu, însă a demonstrat că se poate să fi în ultimul an la Politehnică, la o specializare care nu are legătură cu informatica, să îți iei examenele și licența, să treci de Piscină și să te ții de academie.  

”Ai la dispoziție un volum mare de informații. Ceea ce mi-a plăcut e că poți tu să-ți structurezi așa cum vrei informațiile, să cauți mai mult despre ce te interesează, nu ți se impune nimic.” – spune Sami.  

Peer-to-peer learning

Despre lucrul în echipă

În Academie vei fi pus în diferite roluri. Vei avea ocazia să corectezi metoda de rezolvare a celorlalți, și vei fi și tu evaluat la rândul tău de către ceilalți. Asta va asigura în final o înțelegere în profunzime a proiectelor și o învățare pe termen lung. Vei avea ocazia să îi cunoști pe fiecare, metoda de alegere a celui corectat fiind una aleatoare, făcută de platformă.

Proiectele pe care vei lucra vor fi atât individuale, cât și de echipă. Metoda de alegere a colegilor de echipă variază și ea. Uneori îți vei putea alege colegii, însă de cele mai multe ori aceștia ți se vor aloca de către platformă.

”Chiar dacă sunt diferențe mari de vârstă, avem cu toții programarea în comun, pasiunea pentru cod și asta ne leagă.”- Daniel

”Erau multe lucruri noi și îmi plăcea mult atmosfera. Am avut parte de mulți oameni optimiști, care au crezut în mine.” Alissa

Gamification

Educație prin joacă

La fel ca și în cazul jocurilor, atunci când vei învăța de pe platforma noastră pentru a ca evolua trebuie să treci de quest-uri și pe parcurs vei cumula skill-uri. Nu orice skill-uri! Vei dobândi profilul … IT-istului numai bun de angajat.

Atât voi, cât și noi, staff-ul și partenerii noștri, angajatori de pe piața de IT vom avea vizibilitate asupra evoluției tale.

Nu sunt cursuri, nu sunt profesori, nu sunt ore fixe.

Procesul de învățare este bazat pe o platformă de e-learning dezvoltată în Franța și testată deja de mii de elevi. Pornind de la programă, ACADEMY+PLUS este o școală alternativă sistemului tradițional, deoarece nu utilizează niciuna dintre metodele sale. Programa este construită din studii de caz, tutoriale video, care furnizează elevilor toate informațiile pentru a înțelege în cel mai mic detaliu o anumită problematică.

  • De la algoritmi elementari la sisteme de scripting, elevii parcurg materia prin aplicații practice, prin muncă, prin evaluare în echipă și raportarea la comunitatea astfel formată.

  • Credem în candidați valoroși care stăpânesc mai multe limbaje de programare, pentru care a fi multitech este ceva natural. Switch-ul făcut între framework-uri poate fi mai ușor atunci când bazele sunt solide și nivelul este unul înalt.

  • Metoda de studiu este diferită deoarece nu există timp sau ore fixe, fiecare elev trebuie să se responsabilizeze și să își creeze împreună cu echipa, sau individual, un micro-climat de învățare. Există în schimb dead-line-uri care trebuie respectate și care sunt menite să responsabilizeze fiecare candidat pentru realitatea proiectelor de la locul de muncă.

  • ACADEMY+PLUS nu este o școală pentru cei care își doresc o diplomă fără fundație și nici nu își propune să aibă simpli absolvenți.

Povești de succes ale Academiei

Fiecare dintre cei peste 1000 de candidați care a ajuns la noi în Piscină a avut propria lui motivație care l-a determinat să cunoască ACADEMY+PLUS. Pe cei care au trecut de Piscină și sunt parte din Academie am reușit să-i cunoaștem mai bine, în afară de profilul pe care îl oferă platforma despre evoluția lor, îi vedem aproape zilnic, povestim cu ei și știm încotro se îndreaptă.
Dragoș este olimpic național la Info, pentru el am încălcat regula vârstei, la doar 15 ani muncește alături de ceilalți, a adus-o și pe sora lui cea mică la Coder Dojo.
Ne bucurăm ori de câte ori ajunge Andrei de doar 17 ani la Cluj după un drum lung de 14 ore din Ialomița și ne povestește ce a mai descoperit și vrea să testeze la noi pe platformă. Avem muzicieni care n-au avut nici o legătură cu programarea, însă sunt dispuși să învețe într-un mediu care e propice oricărui artist căruia nu-i poți impune un orar sau un altfel de ritm de învățare.
Povestea teologului care învață cod a făcut senzație în presa locală și e mândru să fie amabasadorul nostru să le explice tuturor celor care vor să facă altceva, că dacă există motivație și pasiune știe el locul perfect unde se poate întâmpla. A avea un job full time nu i-a împiedicat pe niciunul dintre cei din primul an să tragă tare în Piscină și după câteva luni în Academie să ajungă să își schimbe locul de muncă pentru un post de IT.
Avem un tată și fiu care sunt un exemplu pentru oricine vrea să înțeleagă că pasiunea nu are vârstă la ACADEMY+PLUS.
Studenții la informatică sunt bucuroși că pot veni într-un loc unde aplică practic ceea ce învață teoretic la facultate și fie că sunt în primii ani de facultate, ori în an terminal se străduiesc să aibă rezultate bune pentru a prinde internship-urile pe care și le doresc la firme de top.
Un jucător profesionist de poker a decis că vrea să învețe meseria de programator, că vrea să afle toate tainele înainte să aleagă limbajul pe care să-l aprofundeze. El este exemplu pentru toți cei din a 2-a generație pentru că vine conștincios, lucrează și a atins cel mai înalt level dintre colegii lui.
Ionuț avea 28 de ani și o meserie de notar pe care o profesa în Oradea, iar acum este în a doua lună de internship la una dintre cele mai vânate firme de IT din Cluj.